29 Ekim 2016 Cumartesi

YEMEK SİTELERİ


https://www.yemeksepeti.com  ile online yemek siparişi vermek istersek ilk olarak  karşımıza plaka numaraları ile şehirler çıkıyor . Bence oldukça ilginç bir anasayfa seçmişler. Ayrıca çeşitli firmalarla birlikte kampanyalarda yürütüyorlar.Yemeksepetinde her hafta çeşitli hediyeler veriliyormuş. Hediye kazanmak için tek yapmanız gereken yemek siparişinizi verdikten sonra hediyenizi seçmek.
http://avrasyakurumsal.com.tr  de anasayfasında karşımıza kendileri ile ilgili bilgiler çıkıyor. 90 ' lı yılların başında Bahçelievler'de  kurulmuş bir firmadır. İstanbul , Ankara ve İzmirde  hizmet  veren bir catering firmasıdır.
http://www.yemekx.com anasayfasında karşımıza direk fast food yemek görselleri çıkıyor. Yemeklerin bir çoğu kampanyalı gözüküyor.Kapıda ödeme imkanı sağlayan bir site.Sadece fast food ürünlerde değil 3000 'i aşkın restoran üstünden istenilen siparişi verebiliyoruz.
http://www.neyiyelim.com 2006 yılında kurulmuş bir şirket. Şirket KKTC 'nin  de içinde bulunduğu 52 şehirde yapılanma sürecini devam ettiriyor. 580 restoran ile anlaşmalı olarak çalışıyor.Siteden her yemek siparişinde puan kazanılıp kazanılan puanlar kullanılabiliyor. Ayrıca arkadaşlarınıza tavsiye ettiğiniz zaman da onların her siparişinden puan kazanılabiliniyor. Kazanmış  neyiyelim tat puanları ile Tat Store'dan iPhone 6plus, iPad 3 ya da Playstation 3 kazanma imkanı sağlıyorlar.


https://www.yemeksepeti.com
http://avrasyakurumsal.com.tr
http://www.yemekx.com
http://www.neyiyelim.com

19 Ekim 2016 Çarşamba

GAZETELER


Hürriyet, 1 Mayıs 1948 tarihinde Sedat Simavi tarafından kurulmuştur.Günümüzde Doğan Yayın Holding bünyesinde bulunan ve  günlük yayınlanan  bir gazete.  Hürriyet gazetesi ekleri ; yıllar içerisinde içerik ve görsel olarak yenilenen Hürriyet Pazar Gazetesi; Hürriyet Pazar İlavesi, Pazar Extra, Pazar Kelebek, Kelebek Pazar gibi isimlerde yayınlanmıştır.Sözcü, 27 Haziran 2007 yılında merkezi İstanbul olmak üzere kurulmuş gazete. Genel yayın yönetmenliğini Metin Yılmaz yapmaktadır.Haziran 2007'de, daha önceden Doğan Yayın Holding bünyesinde yayın yapan Gözcü gazetesinin Nisan 2007'de kapanmasından sonra, isim haklarının alınmasıyla yayına başladı.Hürriyet, Sabah ve Posta gazetelerinin ardından en çok tiraj yapan dördüncü gazetedir. Habertürk , Ciner Yayın Holding bünyesinde 1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan günlük gazete.Gazetenin genel yayın yönetmenliğini  Gülin Çelikler yapmaktadır.İstanbul, Ankara ve İzmir'de HT Spor, HT Magazin+Bulmaca ve HT İstanbul/Ankara/İzmir (bölgeye ve ile göre) olmak üzere 4; diğer illerde ise HT Spor, HT Magazin+Bulmaca olmak üzere 2 ek gazeteyle beraber satılmaktadır. Salı ve cuma günleri tüm Türkiye'de İddaa rehberi eki verilmektedir. İnternetin Gazetesi güncel, sıcak ve gerçek haberleri sunmak için iletişim mezunları tarafından kurulmuştur.Gönüllü muhabirler ile çalışabiliyorlar.Kuruluş amacımız internet gazeteciliğini geliştirmek ve bu işi en iyi şekilde başarabilmektir.

15 Ekim 2016 Cumartesi

EMLAK SİTELERİ


En çok kullanılan sitelerden birisi olan  sahibinden.com  sadece emlak üzerine  olmadığı için diğer sitelerden daha ön planda gözüküyor.Milliyet emlakta vitrin ilanları bölümünde göze çarpan ilk detay fiyatların ön plana çıkartılmış olması.Bu durum siteye benim açımdan bir artı kazandırıyor. Siteye ilk bakıldığı zaman algılanması kolay olan bir tasarıma sahip.
Bence emlakçı babada kullanılan logo diğer sitelerde kullanılan logolara göre daha akılda kalıcı ve sempatik  olmuş. Aynı zamanda da arama detayı diğer sitelerdekilere göre daha çarpıcı ve kullanışlı gözüküyor. Hürriyet emlak ile emlakçı babanın site tasarımlarınında benzediğini düşünüyorum.


https://www.sahibinden.com/

http://www.emlakcibaba.com/

http://www.milliyetemlak.com/

http://www.hurriyetemlak.com/