29 Kasım 2016 Salı

WEB SİTESİ



http://ahsenkosdag.wixsite.com/sitem  Mimar Ahsen Kösdağ'a ait olan bir web sitesidir. Sitenin mimari projeler başlığı altındaki paylaşımları oldukça  etkili ve kaliteli projelerinin görsellerinden oluşmaktadır.Hakkımda başlığı altında bulunan  bölümde ise seminer ve eğitim programları ile bilgisayar bilgileri paylaşımı göz doldurmakta.Sizde kendinize Ahsen'in sitesi gibi bir site kurmak isterseniz bunu  http://tr.wix.com/ adresinden yapabilirsiniz.

27 Kasım 2016 Pazar

ÜÇ FARKLI BLOG




http://ahsenkosdag.blogspot.com.tr/  Ahsen'in  paylaştığı Sosyal Medya başlıklı yazısını  çok beğendim. Özellikle on farklı web  sitesinden bahsedip onlarla ilgili bilgi vermesi  faydalı olmuş.Mimarlar İçin Dijital Medya başlıklı yazısı da benim için  oldukça bilgi vericiydi.
http://beyhanbayhan.blogspot.com.tr/ Beyhan'ın oldukça eğlenceli bir bloğu var.Bunu blog sayfasının dizaynında olduğu gibi yazılarında da görmek mümkün.Ah anthony Ah ! başlıklı yazısı beni güldürürken Hello Ghost ! başlıklı yazısı da  izlenecek filmler listeme yeni bir film eklemiş oldu.
http://rumeysaozmen.blogspot.com.tr/ Rümeysa'nın yazdığı bloglarda yazılarını fotoğraflar ile desteklemesi bloğunda hoşuma giden şeylerden birisi oldu.En mutlu şehir yazısında Sinop'u tasvir edişinden  orayı ne kadar çok sevdiğini yazısını okuyan her insanın anlayabileceğini düşünüyorum.Sinop hakkında bilgilendirici ve hoş bir yazı olmuş.

12 Kasım 2016 Cumartesi

WATTPAD HAKKINDA



https://www.wattpad.com  Wattpad, hızlı bir şekilde  popülerliğini arttırmaya devam eden dünyaca ünlü bir hikaye paylaşma ve keşfetme platformudur. Eğer yazmaktan ya da sadece okumaktan hoşlanıyorsanız Wattpad ile yazdığınız hikayeyi arkadaşlarınızla paylaşabilir, paylaşılan hikayeleri okuyabilir veya yorum yazabilirsiniz.Wattpad'i telefonunuzdan , tabletinizden ve bilgisayarlarınızdan kullanabilirsiniz. Tamamen ücretsiz olan bir uygulamadır.Tek yapmanız gereken üye olmak.Üye olduktan sonra hayal dahi edemiyeceğiniz harika hikayeler ile tanışacaksınız.Bir Wattpad kullanıcısı olarak  benim gibi bir kitap kurdu iseniz kesinlikle tavsiye ettiğim bir uygulama.Wattpad'de okuduğum hikayelerin yarısından çoğunu şu an kitapçılarda basılı birer kitap olarak görüyorum.Eğer yazmak konusunda yetenekliyseniz ve wattpadde hatrı sayılır bir okur kitlesine ulaşabilirseniz bir yayın evi ile anlaşmanız mümkün olabiliyor.Tüyap kitap fuarında ki birçok yazarımızın birer Watttpad kullanıcısı olduklarını ve kitaplarının basılmadan önce Wattpadde yayınlandığını söyleyebilirim.Wattpad'de kendinize bir kütüphane oluşturabilirsiniz.Tamamlanmış veya yazılmaya devam eden hikayeleri kütüphanenize eklerseniz takip edilmesi daha kolay oluyor.Her yeni bölümde size  bildirim geliyor.Wattpad'den başkalarının profillerini takip edebilir onların sayfasına yazabilirsiniz.Aynı zamanda mesaj da yollayabilirsiniz.Beğendiğiniz hikayeyi çeşitli sosyal medya araçlarındanda paylaşabilirsiniz.Wattpad keyifle vakit geçirebileceğiniz bağımlılık yapan kaliteli bir uygulama ve gün geçtikçe kullanıcı sayısı artmaya devam ediyor.

                       wattpad ile ilgili görsel sonucu

5 Kasım 2016 Cumartesi

DERGİLER

                                     
http://www.mimarlikdergisi.com/   Mimarlık dergisi, Türkiye Mimarlar Odası tarafından 1963 yılından beri yayımlanan, mimarlık dergisidir. İki ayda bir yayımlanan dergi yılda 6 sayı çıkarmaktadır. Yayımlanan derginin yönetim merkezi, editör, yardımcı editörler ve yayın kurulu ile Ankara'dadır.Dergi 2013 yılında 50.yılına girmiştir. Derginin 50. yılı olan 2013 yılından itibaren ise, 1963 yılından beri yayımlanan tüm sayıların tam metin ve görsellerine ulaşılabilmekte; arama motoru ile taranabilmektedir.
http://vogue.com.tr/  Vogue, ABD'de ve 18 ülkede çıkan aylık moda dergisi. İlk sayısı 1892’de haftalık yayınlanmak üzere Amerika’da basıldı.Vogue'un yaratıcısı Arthur Baldwin Turnure, New York sosyetesinin hatrı sayılır isimlerinden biriydi.Vogue'u yaratma amacı, toplumun üst sınıfına hitap eden bir yayın olmasıydı. Bu ilk sayıda moda dışında sanat, tiyatro, yeni kitapların yorumları ve sosyal ortamlarda uyulması gereken görgü kurallarına kadar her türlü bilgiye yer verdi.
http://www.aysha.com.tr/  Aysha Dergisi  modadan sanata, teknolojiden spora, tarihten güzellik sırlarına uzanan zengin içeriğiyle kadına dair her şeyi konu edinmektedir.Derginin tasarımı ve  yer verilen konular oldukça başarılı gözüküyor.Pınar Küçükşabanoğlu’nun imtiyaz sahibi olduğu derginin Genel Yayın Yönetmenliği’ni Hülya Özerdemli, sorumlu yazıişleri müdürlüğünü ise Gözde Gülgün yapıyor.
http://fashionone.com.tr/ Fashion One TV, dünyanın ilk Türk sahipli uluslararası moda kanalıdır. 1 Numara Medya Grubu'na ait kanalın Milano, Paris ve New York'ta temsilcilikleri bulunmaktadır.
Fashion One TV, gerçek ve kaliteli magazin ile moda dünyasını birleştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca Türkiye'nin önemli markalarını ve bu markaları yaratanları ekranlara getiren Fashion One TV dünyaca ünlü mankenleri, son moda trendlerini, ünlü markaların eski ve yeni sezon koleksiyonlarını ve birbirinden güzel defileleri de yayınlamaktadır.
http://www.goldnews.com.tr/ Dergi  24 yıl önce 15 Ağustos 1991 tarihinde “48” sayfayla yayın hayatına başlamıtır.  Türk kuyumculuk sektörünün yurt dışına yoğun bir şekilde açılmaya başladığı dönemde yayın hayatına başlayan Gold News dergisi, geçen süre içerisinde sektörle birlikte büyüdü. İlk iki yıl, sadece Türkçe olarak okuyucularıyla buluşan dergi, 1993 yılında 28. sayısında Türkçe’nin yanına İngilizce sayfaları da içeriğine ekledi. Halen Türk kuyumculuk sektörünün ilk ve tek uluslararası mücevher dergisi ünvanını koruyan Gold News, İngilizce sayfalarıyla birlikte 1993 yılından itibaren yurt dışındaki alıcıları da dağıtım listesine eklemeye başladı.