5 Kasım 2016 Cumartesi

DERGİLER

                                     
http://www.mimarlikdergisi.com/   Mimarlık dergisi, Türkiye Mimarlar Odası tarafından 1963 yılından beri yayımlanan, mimarlık dergisidir. İki ayda bir yayımlanan dergi yılda 6 sayı çıkarmaktadır. Yayımlanan derginin yönetim merkezi, editör, yardımcı editörler ve yayın kurulu ile Ankara'dadır.Dergi 2013 yılında 50.yılına girmiştir. Derginin 50. yılı olan 2013 yılından itibaren ise, 1963 yılından beri yayımlanan tüm sayıların tam metin ve görsellerine ulaşılabilmekte; arama motoru ile taranabilmektedir.
http://vogue.com.tr/  Vogue, ABD'de ve 18 ülkede çıkan aylık moda dergisi. İlk sayısı 1892’de haftalık yayınlanmak üzere Amerika’da basıldı.Vogue'un yaratıcısı Arthur Baldwin Turnure, New York sosyetesinin hatrı sayılır isimlerinden biriydi.Vogue'u yaratma amacı, toplumun üst sınıfına hitap eden bir yayın olmasıydı. Bu ilk sayıda moda dışında sanat, tiyatro, yeni kitapların yorumları ve sosyal ortamlarda uyulması gereken görgü kurallarına kadar her türlü bilgiye yer verdi.
http://www.aysha.com.tr/  Aysha Dergisi  modadan sanata, teknolojiden spora, tarihten güzellik sırlarına uzanan zengin içeriğiyle kadına dair her şeyi konu edinmektedir.Derginin tasarımı ve  yer verilen konular oldukça başarılı gözüküyor.Pınar Küçükşabanoğlu’nun imtiyaz sahibi olduğu derginin Genel Yayın Yönetmenliği’ni Hülya Özerdemli, sorumlu yazıişleri müdürlüğünü ise Gözde Gülgün yapıyor.
http://fashionone.com.tr/ Fashion One TV, dünyanın ilk Türk sahipli uluslararası moda kanalıdır. 1 Numara Medya Grubu'na ait kanalın Milano, Paris ve New York'ta temsilcilikleri bulunmaktadır.
Fashion One TV, gerçek ve kaliteli magazin ile moda dünyasını birleştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca Türkiye'nin önemli markalarını ve bu markaları yaratanları ekranlara getiren Fashion One TV dünyaca ünlü mankenleri, son moda trendlerini, ünlü markaların eski ve yeni sezon koleksiyonlarını ve birbirinden güzel defileleri de yayınlamaktadır.
http://www.goldnews.com.tr/ Dergi  24 yıl önce 15 Ağustos 1991 tarihinde “48” sayfayla yayın hayatına başlamıtır.  Türk kuyumculuk sektörünün yurt dışına yoğun bir şekilde açılmaya başladığı dönemde yayın hayatına başlayan Gold News dergisi, geçen süre içerisinde sektörle birlikte büyüdü. İlk iki yıl, sadece Türkçe olarak okuyucularıyla buluşan dergi, 1993 yılında 28. sayısında Türkçe’nin yanına İngilizce sayfaları da içeriğine ekledi. Halen Türk kuyumculuk sektörünün ilk ve tek uluslararası mücevher dergisi ünvanını koruyan Gold News, İngilizce sayfalarıyla birlikte 1993 yılından itibaren yurt dışındaki alıcıları da dağıtım listesine eklemeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder